Kahvimaa

Kahvimaa sijaitsee Pohjois-Siuntiossa. Kahvimaantie on pituudeltaan 5.1km ajo aika päästä päähän on 4 minuuttia. Kahvimaata on Lohjan sekä Siuntion puolella.

Kahvimaan nimelle on monia eri tarinoita, yleisin niistä on:
 Poliisi kiertää talosta taloon etsimässä pontikka tehtaita. Tehtaita ei löydy, mutta kahvia tarjoillaan. Kun poliisi pääsee viimeiseen mökkiin on tulos tehtaiden osalta sama. Nyt kuitenkin talon emäntä tarjoaa ruokaa ja kahvia. Poliisi toteaa pöydässä: Tää on kyl yks kahvimaa.

Kahvin synty / tarina Kaldista
 Kahvi, kuten monet muut elämän hyvät asiat, löydettiin sattumalta. Kahvin keksimisestä on useita tarinoita. Niistä tunnetuin kertoo Etiopiassa, Caffan alueella eläneestä Kaldi-nimisestä vuohipaimenesta. Eräänä iltana hänellä oli vaikeuksia saada vuohet asettumaan yöksi. Vuohet olivat pureskelleet kahvipensaan kiiltäväpintaisia lehtiä ja punaisia marjoja. Kaldi itsekin maisteli marjoja ja kävi yhtä levottomaksi kuin paimennettavansa. Maku ei ollut kummoinen, joten hän heitti marjat nuotion leimuun. Nuotiosta lehahti ilmaan mahtava tuoksu. Miedontaakseen marjojen vahvaa makua joku keksi myöhemmin murskata ne ja sekoittaa kuumaan veteen. Näin syntyi kahvijuoma. (LÄHDE: paulig.fi)

Etäisyydet ovat suuntaa antavia.

Punaisella on merkitty Kahvimaantie.
Mustalla viivalla merkitty kuntien raja.
Kahvimaantien nopeus on kesät talvet 50 / 60km/h

Kahvimaan historiasta tarkemmin (PDF)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close